”Imate sve dijelove samo ih morate složiti na vama ‘pravi način’.”


Zagreb se posljednjih mjeseci lagano budi. Teških par godina koje su iza nas iznjedrile su neke lijepe, nove stvari, postali smo puno kreativniji i na gorak način podsjetili se da trebamo uživati u malim stvarima, kao i u trenutku. Upravo su radionice savršena stvar da probudimo tu kreativu, odmorimo se od posla i stresa, otpustimo misli i prepustimo nečemu novom. Zato sam osmislila kako približiti uređenje interijera nekome tko se nikad nije okušao u tome, voli interijere ili treba pomoć oko uređenja stana. Savršeno iskustvo iz kojeg god razloga se odlučili pridružiti! Ivana je na svojoj prvoj radionici okupila prijateljice i bliske suradnice, a više o novim radionicama koje planira organizirati i o čemu se točno radi, pročitajte u nastavku.Koncept radionice je približiti ljudima proces projektiranja, pomoći im da kad sami projektiraju svoj životni prostor i da rade to pravilno, kako bi izbjegli početničke greške. Osmislila sam jednu zabavnu i praktičnu radionicu u trajanu od dva sata na kojoj se uči kako izgleda proces izrade idejnog projekta za jedan stan. Od tlocrtne izmjere, preko projektiranja kuhinje, boravka i blagovaone, te spavaće sobe. 

Jedan manji dio radionice je teoretski, a drugi je praktični. Do tlocrtne varijante novog stanja i moodboarda dolazi se škarama i ljepilom, a idejni projekt slažemo kao puzzle. Imate sve dijelove samo ih morate složiti na vama ‘pravi način’.


U deset godina rada sa investitorima kojima sam projektirala stanove primjetila sam da mi se u toku projektiranja često postavljaju ista ili slična putanja. Ljudi znaju što žele i očekuju od nas kada im projektiramo životni prostor, ali im je dosta teško preciznije artikulirati želje i potrebe. Zato sam razradila jedan sistem kako bi klijentima maksimalno približila svoj posao i proces stvaranja idejnog projekta te im dala alate da zajedno lakše dodjemo do cilja. Ta podloga mi je poslužila kao ideja za razvoj ove radionice.


Radionicama se mogu pridružiti svi zaljubljenici u interijere, pogotovo oni koji planiraju skoro preuređenje stana, a ne znaju odakle krenuti. Jako volim svoj posao i veseli me podijeliti dio iskustva s ljudima koji su, kao i ja, obožavatelji lijepih životnih prostora, no možda nisu bili u prilici naučiti kako se pravilno pristupa projektiranju stana.


pogledajte fotografije sa prve održane radionice

Budući datumi radionice pisati će na instagramu i naslovnici weba.