Kupaonice

Za naše prilike kupaonica je često onaj dio stana što kvadraturom graniči sa špajzom u kojem su nagurani svi potrebni sanitarni elementi i naravno vešmašina…

Glavni krivci za taj problem bi bili (mi) arhitekti jer pod palicom škrtih investitora projektiramo četverosoban stan u 60 kvadrata pa za poštenu kupaonicu više nema mjesta. Drugi krivac za naše špajza- kupaonice je vešmašina.

Taj komad bijele tehnike robusan i nelijep, zauzme previše ionako minimalnog prostora i u startu poremeti koncepciju čistog prostora.

Jedan od dobrih rješenja tog problema je smještanje vešmašine u kuhinju.

Ugradbenu vešmašinu najbolje je pozicionirati uz perilicu suđa jer osim što je spremljena iza lica kuhinjskog elementa čisti odvod od masnoća i naslaga koje se talože u kuhinjskim cijevima.

Nakon izbacivanja vešmašine iz jednadžbe, ove lijepe slike čine se mogućim i u manje kvadrata pa se nadam da će vas inspirirati kod renovacije kupaonice.

Tekst: Ivana Niskota

2 Replies to “Kupaonice”

  1. Izuzetni primjeri. Osobito mi se dopadaju super moderne slavine na trecoj slici, kao i kombinacija bijelih plocica i imitacije kamena ka sestoj. Puno hvala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *