Kupaonice

Za naše prilike kupaonica je često onaj dio stana što kvadraturom graniči sa špajzom u kojem su nagurani svi potrebni sanitarni elementi i naravno vešmašina…

Glavni krivci za taj problem bi bili (mi) arhitekti jer pod palicom škrtih investitora projektiramo četverosoban stan u 60 kvadrata pa za poštenu kupaonicu više nema mjesta. Drugi krivac za naše špajza- kupaonice je vešmašina.

Taj komad bijele tehnike robusan i nelijep, zauzme previše ionako minimalnog prostora i u startu poremeti koncepciju čistog prostora.

Jedan od dobrih rješenja tog problema je smještanje vešmašine u kuhinju.

Ugradbenu vešmašinu najbolje je pozicionirati uz perilicu suđa jer osim što je spremljena iza lica kuhinjskog elementa čisti odvod od masnoća i naslaga koje se talože u kuhinjskim cijevima.

Nakon izbacivanja vešmašine iz jednadžbe, ove lijepe slike čine se mogućim i u manje kvadrata pa se nadam da će vas inspirirati kod renovacije kupaonice.

Tekst: Ivana Niskota

2 Comments

  1. Hvala na korisnim savjetima, stvarno su velika inspiracija kod renovacije kupaonice. Čestitam na divnim slikama, posebno na predzadnjoj.

  2. Izuzetni primjeri. Osobito mi se dopadaju super moderne slavine na trecoj slici, kao i kombinacija bijelih plocica i imitacije kamena ka sestoj. Puno hvala.

Leave a Comment